Attraktion

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg er et moderne kunstmuseum, et oplevelseshus og en arkitektonisk perle i sig selv. Skabt af den finske arkitetkt Alvar Aalto i samarbejde med hans hustru Elissa Aalto og den danske arkitekt, Jean-Jacques Baruël. Selvom museet har eksisteret siden 1972, står det den dag i dag stadig skarpt - ikke mindst takket være arkitekternes moderne tankegang og dermed den unikke arkitektur.

Alvar Aalto har med Kunsten skabt en helhedsoplevelse – et museum hvor arkitektur, design og kunst bliver til ét. Bygningen er udført i en let og organisk modernistisk stil med et helt unikt lysindfald. Overalt er materialevalget enestående – lige fra specialdesignede Aalto-lamper af kobber i loftet til marmor på gulv og ydermure. Og med bygningens mobile skillevægssystem er det muligt at tilpasse museet alt efter udstillingsbehov. Dette er desuden det eneste museum uden for Finland, der er tegnet af Aalto.

Særlig miljøindsats

Tildelt Green Attraction i august 2023.

Område

Aalborg

Aalborg er Danmarks fjerde største by med en befolkning på over 200.000 beboer. I de seneste år har Aalborg gennemgået en forandring og udviklet sig fra at være en industriby, til en oase af arkitektur, spændende gastronomi og hyggelig storbystemning.

Aalborg har lagt navn til to vigtige europæiske bæredygtighedsdokumenter: Aalborg Charter fra 1994 og Aalborg Forpligtelserne fra 2004. Aalborg er involveret i Sustainable Cities-kampagnen, som ledes af ICLEI (Local Governments for Sustainability).

Omkring 50 % af værelserne i Aalborg er miljømærket med Svanen eller Green Key.

+45 99 82 41 00

kunsten@kunsten.dk

https://kunsten.dk/

Kong Christians Allé 50 ,DK-9000

Aalborg