Attraktion

Kongernes Jelling

Oplevelsescenteret Kongernes Jelling ligger kun et stenkast fra Jellingstenene, som i vikingetiden blev sat af kongerne Gorm og Harald. Hele monumentområdet er omgivet af en storslået palisade, som Harald Blåtand lod opføre for 1000 år siden. I vikingetiden bestod palisaden af store egetræsplanker, men i dag er den markeret med hvide betonstolper ude i området efter idé af landskabsarkitekt Kristine Jensens Tegnestue og kunstner Ingvar Cronhammar. Inden for palisaden finder du de to runesten, Jelling kirke, skibssætningen samt de to høje. Monumenterne i Jelling er udnævnt til UNESCO verdensarv og dermed bevaringsværdige for eftertiden. Gå en tur midt i verdensarven og besøg oplevelsescenteret, hvor du kan lære mere om vikingetiden, den danske kongerække og nordisk mytologi.

Særlig miljøindsats

Green Key siden 2024

Område

Østjylland

Østjylland tilbyder dig en fantastisk kombination af frugtbart landskab, ekspansive skove, sandstrande og travle storbyer.

Det grønne og kuperede landskab i regionen blev dannet af gletsjeren i den sidste istid. Dale, kløfter og dybe fjorde blev alle udskåret af smeltevand.

Du vil opdage, at Østjylland er let tilgængeligt og fuld af varierede udendørs oplevelser. Det er også hjemsted for Danmarks dynamiske anden by, Århus, Mols Bjerge på Djursland, Samsø og Vejle.

Men du finder også Søhøjlandet med Silkeborg og Skanderborgs søer og skove samt Legoland i Billund.