Agfstadion

AGF: Fra plastikkrus til merchandise

Med et ønske om at gå forrest, men også at invitere fans til at tage et medansvar, indfører AGF nu fuld affaldssortering. Affaldet kan blive til nye materialer, og hos Aarhus’ sportslige fyrtårn får de brugte ølkrus nyt liv som fantørklæder af genbrugsplast.

AGF vil gennem affaldssortering i samarbejde med publikum sikre, at ressourcer frem for at gå til spilde, bliver til materialer af værdi.

Som et hovedspor i Rethink Business-projektet er valgt et cirkulært tiltag, hvor plastikkrus genanvendes og lever videre i klubbens egne mechandise-produkter. Som fantørklæder, bluser eller andet.

Det indsamlede plastik fra de krus, som fans har drukket af til kampe og events, går således tilbage til fansene, i stedet for at blive kasseret som brændbart affald. Det gør en forskel for miljøet og gør samtidig affaldssortering håndgribeligt og meningsfuldt for publikum.

AGF har med god erfaring testet og indført affaldssortering på Ceres Park i sæsonen 2019/20.

I forlængelse af Rethink Business udvides med sortering indendørs (test udskudt til september 2021 pga. Coronanedlukning), hvilket muliggør ambitionen om at opnå fuld affaldssortering i 2022. Det cirkulære plastikprojekt udgør en pilot, og i takt med, at flere fraktioner udsorteres, vil der være grobund for at skabe flere nye materialer af affaldet.

Læs mere…