Guidetilgrønnesportsevents

Guide til bæredygtige sportsevents

Det er håbet, at DIF med en eventguide gør det nemmere at planlægge og afholde grønnere og mere bæredygtige sportsevents.

Idrætten har mulighed for at bidrage til at skabe en grønnere verden. Klimaet er under pres, og den globale opvarmning skal bremses. Der er brug for handling, og idrætten skal som alle andre brancher også tage ansvar, når det handler om at skabe en grønnere verden. Derfor har DIF udarbejdet en guide til bæredygtige events.

Selvom idrætten ikke ’sviner’ meget i det store verdensbillede, så sætter især sportsevents aftryk på klimaet. Dét negative aftryk vil idrætsorganisationen minimere i fremtiden. 

Idrætten vil altid afholde idrætsevents – lige fra det lokale stævne til det internationale VM. Kravene til de store begivenheder og til eventarrangører er evigt voksende, hvilket sætter klimadagsordenen under pres. I Danmark er vi gode til at skabe engagerende og flotte events, men vi kan altid blive endnu bedre.

Det er håbet, at DIF med denne eventguide gør det nemmere at planlægge og afholde grønnere og mere bæredygtige sportsevents. Det er meningen, at guiden skal fungere som inspirationskilde til kommende events. Den indeholder gode råd, idéer og konkrete cases om alt fra transport og udsmykning til energiforsyning og samarbejdsaftaler. Hver sportsevent og idræt har sine egne rammer og betingelser - så det er op til arrangørerne at finde de grønne løsninger, der fungerer for dem. 

Inspiration fra 'Grøn Sport - form fremtidens events'

Du kan finde DIF’s nye grønne guidelines her