Klor er et effektivt rengøringsmiddel, men det er skadeligt for vandmiljøet og mennesker. Miljøstyrelsen fraråder, at man bruger klor i husholdningen, og på en Green Key virksomhed må der ikke rengøres med klor. Det er både af hensyn til miljøet, rengøringspersonalet og gæsterne.

Sådan undgår du klor...

  • Køb miljømærkede rengøringsmidler
  • Gå uden om faremærkerne
  • Se efter alternativer til klor
  • Undgå så vidt muligt desinficerende midler
  • Dosér rigtigt

Desinfektion

Fødevarevirksomheder skal sørge for, at lokaler, inventar, arbejdsredskaber, udstyr m.v. er ordentligt vedligeholdt, rengjort og evt. desinficeret, så der ikke opstår risiko for vækst af bakterier.

Udstyr kan desinficeres med kogende vand og damp fx i en opvaskemaskine med en tilstrækkelig høj skyllevandstemperatur. Erfaringsmæssigt er en skyllevandstemperatur på mindst 80 °C desinficerende.

Bruges desinfektionsmiddel skal de være egnede til formålet og være godkendt af Fødevarestyrelsen.