Der er gode miljømæssige og økonomiske besparelser ved optimering af affaldssorteringen. Besparelserne afhænger naturligvis af virksomhedens type, størrelse, eksisterende sortering, kommunens regler, prisen på bortskaffelse og transport etc. I de fleste tilfælde vil I øge genanvendelsen samt spare penge og arbejdstid ved at optimere stedets affaldsordning.

Det kan især ske ved at gennemgå den eksisterende affaldsløsning og kigge på den med et helikopter syn, som sker via et medlemskab af Green Key. Hvad er lovgivningen? Hvilke affaldstyper har virksomheden? Hvad kan være relevant at sortere og genanvende? Ved alt personalet hvordan de sorterer affaldet?

Samtidig kan det være en god ide at donere møbler og inventar som udskiftes til gode formål.  

Video: Madkværn på Rungstedgaard

GREETS & REDUCE THE WASTE for medlemmer

GREETS & REDUCE THE WASTE sætter fokus på, hvordan en virksomhed med Green Key eller tilsvarende optimerer sorteringen af affald af hensyn til både miljø og pengepungen - uden at det går mærkbart ud over gæsternes komfort og oplevelse. Guiden giver overblik over regler og gode procedure. Der nævnes nogle beregningseksempler på besparelser, beskrives nogle cases og gives bud på, hvor det især kan svare sig at sortere affaldet.