Turistorganisationer

VisitSvendborg / SvendborgEvent

VisitSvendborg er Svendborgs officielle turistorganisation, der dækker over byen samt de omkringliggende områder og øer. VisitSvendborg er dedikeret til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som et attraktivt rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til lokale, regionale og nationale resultater inden for turisme.

VisitSvendborg arbejder aktivt for at sikre, at turismen i området er bæredygtig og miljøvenlig. Der stræbes efter at tilbyde oplevelser i den smukke natur og i kulturlivet. Det er lokale råvarer, utallige kulturelle begivenheder og den unikke, fantastisk natur, der indbyder til vandreture, sejlture og cykelture, som er i fokus.

Inspiration for andre
Organisationen SvendborgEvent adminstrerer til daglig VisitSvendborg, som har særligt fokus på at gøre en indsats for miljøet. Gennem en række Go4Green-workshops har lokale turismeaktører fået hands-on indføring i alt det praktiske, der ligger i begrebet bæredygtighed.

VisitSvendborgs store ambition er at ”gå hele vejen”. VisitSvendborg viser vejen for arbejdet med bæredygtighed i praksis indenfor turisme, og organisationen arbejder konstant på at tænke i og arbejde med bæredygtige tiltag, der har en positiv effekt både på miljøet, på økonomien og på de sociale elementer – det gælder fra eget kontor og som eksempel for andre. VisitSvendborgs mål er netop derved at inspirere og at tage andre med på rejsen.

Gennem partnerskab med Geopark Det Sydfynske Øhav er der desuden styrket fokus på at formidle og understøtte oplevelser i naturen på baggrund af en forståelse for et benyttelse-beskyttelseprincip.

Indsatser
Gennem ekstern kommunikation og formidling arbejder VisitSvendborg aktivt med at oplyse samarbejdspartnere, leverandører, turister og kunder omkring inspiration til selv at agere mere bæredygtigt. Det samme gør sig gældende internt i organisationen, og når der eks. indgås nye samarbejds- og leverandøraftaler.

Derudover arbejder VisitSvendborg med to årlige miljømål for energibesparende tiltag ud fra princippet om mest muligt grøn strøm, mindst muligt vand- og varmeforbrug og mest mulig ressourceoptimering. Der er desuden planer og procedurer for alt der handler om affald, rengøring og indkøb.

Særlig miljøindsats

Her hos Visit Svendborg er de certificeret som Green Tourism Organization i sommeren 2023.

Det betyder, at stedet tager ansvar for det aftryk på miljø, klode og det lokale liv, som de måtte have. Det betyder, at Visit Svendborg stiller krav til deres rengøringsmidler og  indkøb,  følger  forbrug af vand, el og varme og minimere det, hvor de kan.

Område

Fyn og det sydfynske øhav

Fyn bliver kaldt cykeløen pga. de 1200 km skiltet cykelruter i det smukke og alsidige landskab. Besøg de velbevarede købstæder, de 123 slotte og herregårde og lad dig friste af lokale fødevarer og sublime restauranter – det hele omkranset af et hav fyldt med 100 øer.

Odense er fyldt med smukke parker, romantiske haver og rekreative områder som udendørs fitnesslegepladser. 

På Fyn får du gode råvarer, kød fra glade dyr, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og udsøgte specialiteter, der kan nydes på en af de kulinariske ruter eller på en af de hyggelige madmarkeder.

Ud over Odense som er Fyns største by finder du hyggelige byer som Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense og Middelfart.